Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Reacția BC „Mobiasbanca” privind informațiile…

Reacția BC „Mobiasbanca” privind informațiile apărute în presa bulgară

facebook.com/MobiasbancaGroupeSocieteGenerale

BC „Mobiasbanca” SA refuză să comenteze informația apărută în presa bulgară, privind intenția Grupului francez Société Générale de a se retrage de pe piața din R. Moldova. Totodată, șefa departamentului comunicare și calitate din cadrul Mobiasbanca, Viorica Tudos, a declarat pentru Ziarul de Gardă că „banca este una sigură și activează în regim normal”.

La sfârșitul lunii martie, presa bulgară a scris că grupul francez Société Générale se va retrage din Bulgaria, Albania, Macedonia, Muntenegru, Serbia și R. Moldova.

Imediat după ce informația a fost preluată și de presa din R. Moldova, Banca Naționala a Moldovei (BNM) a venit cu o reacție prin care a anunțat că nu a primit nicio notificare din partea grupului Société Générale referitor la intențiile acestuia de a vinde sucursala moldovenească BC „Mobiasbanca” SA.

„BNM amintește că BC „Mobiasbanca” SA respectă toate cerințele prudențiale, iar orice shimbare de proprietate în băncile licențiate poate avea loc doar cu acordul prealabil al Băncii Naționale a Moldovei, al cărei scop este transparența, calitatea și soliditatea financiară a acționarilor, precum și a instituțiilor de creditare”, se arată în comunicatul BNM.

Solicitată de ZdG, șefa departamentului comunicare și calitate din cadrul Mobiasbanca, Viorica Tudos, a declarat că Mobiasbanca nu comentează informațiile publicate în presa bulgară. „Mobiasbancă  este o bancă sigură și activează în regim normal. Ne respectăm angajamentele față de clienți și continuăm să oferim servicii de calitate”, susține reprezentanta Mobiasbanca.

Potrivit situaţiei din 31 decembrie 2017, pe parcursul anului trecut sistemul bancar al R. Moldova a generat un profit cumulat de 1,48 miliarde lei. Mobiasbancă Groupe Société Générale se clasează pe locul 4, profitul raportat pentru anul precedent a constituit 270,5 milioane de lei.

  Foto: facebook.com/MobiasbancaGroupeSocieteGenerale