/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Primăria Chișinău - netransparentă! 71 de contracte încheiate și nici o licitație publică

02 aprilie 2018, ora 19:49

„Cu părere de rău, rezultatele se repetă în fiecare an. Procesul nu evoluează cum ne-am fi dorit. Au fost auditate 9 unități structurale a autorităților publice municipale,” susține Roman Vitiuc, șeful direcției audit intern Primăria Chișinău.

Datele colectate în cadrul auditului intern scoate la iveală practici de concurență neloială, cum ar fi descalificarea ofertelor cu valoare mai mică decât prețul oferit de agenții câștigători și evitarea organizării licitațiilor deschise.

„Cel mai elocvent exemplu este faptul că conducătorul unei întreprinderi municipale, fiind în același timp fondatorul și administratorul unui agent economic, a beneficiat de două contracte de valoare mică pentru efectuarea reparația blocurilor locative,” a adăugat Vitiuc.

Urmare a acestui audit, șeful unei întreprinderi de gestionare a fondului locativ a scris cerere de demisie. Comisia disciplinară urmează „să ia măsuri” în privința celorlalte persoane vizate.

Reporter: Ana Sîrbu
Imagini: Vlad Coroban

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram