(video) Două grupări specializate în falsificarea banilor au fost reținute de poliție. Riscă până la 15 ani de pușcărie

fff

Oamenii legii au documentat și anihilat activitatea a două grupări criminale specializate în fabricarea și punerea în circulație a bancnotelor false în proporţii deosebit de mari. Este vorba despre 70 000 de dolari și 215 000 euro.

Conform informațiilor operative, membrii acestor grupări, originari din Republica Moldova, specializați în falsificarea dolarilor SUA și euro, urmau să aducă în țară 70 000 de dolari și 215 000 euro. Activitatea ilicită a acestora a  fost documentată pe parcursul anului 2017, în rezultatul căreia oamenii legii au constatat că bancnotele false erau introduse în țară din Uniunea Europeană, pe care urmau să le pună în circulație în proporție de 30 – 35%, din valoarea nominală a bancnotelor.

Prin urmare, au fost reținute 6 persoane cu vârste cuprinse între 20 și respectiv 50 de ani, domiciliați în mun. Chișinău, dar și din diferite raioane ale republicii, dintre care 4 au fost plasați în arest preventiv.

Unul din liderii grupării, în vârstă de 46 de ani, anterior a mai fost cercetat penal pentru infracțiuni de furt, jaf, tâlhărie și contrabandă.

În rezultatul perchezițiilor efectuate în timpul reținerii, cât și la domiciliile suspecților, au fost depistate și ridicate mijloace bănești în sumă de 8 000 de dolari SUA și 5 000 de euro falși. De asemenea, au fost ridicate și diferite tipuri de muniții și tehnică specială pentru obținerea informației pe ascuns. În baza acestor descoperiri au fost pornite încă 2 cauze penale.

Bancnotele false erau de o calitate înaltă, posedând imitarea filigranului și alte semne de protecție, fapt care permitea punerea acestora în circulaţie în special pentru acceptarea lor în bancomate.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de „Fabricarea sau punerea în circulaţie a banilor falşi sau a titlurilor de valoare false”, aceştia riscă închisoare de la 7 până  la 15 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente