miercuri, 24 aprilie, 2024
19.4 C
Chișinău
HomepageAdvertorialePrognoza Vitoil Trading cu privire la modificarea prețurilor plafon de comercializare a carburanților

Prognoza Vitoil Trading cu privire la modificarea prețurilor plafon de comercializare a carburanților

Recomandate

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) va publica marți, 03 aprilie, noile preţuri plafon de comercializare a carburanţilor, care vor rămâne în vigoare până la data de 17 aprilie.

Conform prognozelor Vitoil Trading, prețul pentru un un litru de benzină marca Premium 95 se va majora cu 59 de bani și va putea fi vândut cu cel mult 18 lei şi 46 de bani. Iar motorina se va scumpi cu 56 de bani şi va costa maximum 16 lei şi 29 de bani.

Majorarea se datorează tendințelor de creștere constantă pe piețele mondiale de petrol și produse petroliere. Principalele motive sunt aderarea Azerbaidjanului la acordul de reducere a producției de țiței din țările membre OPEC +, acțiunile militare în curs de desfășurare în Iran și Siria, și începutul tranzacționării contractelor futures de petrol în yuani chinezi. În contextul Republicii Moldova, creșterea se consolidează prin întărirea leului moldovenesc față de dolar, pe fondul creșterii mondiale a monedei americane.

Asupra deciziei finale a ANRE vor influența și tranzacțiile cu petrol de pe piețele mondiale care se desfășoară în ziua de 2 aprilie.

Prognoza este prezentată de către Vitoil Trading, importator și distribuitor de benzină și motorină în Republica Moldova.

Agrobiznes
Agrobizneshttps://agrobiznes.md
Portalul agricol #1 în Moldova

Citește și ›

Advertoriale