14:51:06 29.03.2024
Stiri

Cum poţi şterge toate informaţiile pe care Google le ştie despre tine

Știri 01.04.2018 19:30 Vizualizări2001 Autor: Ziarul National
Cum poţi şterge toate informaţiile pe care Google le ştie despre tine  Adevarul


Săptămâna aceasta, dezvoltatorul web Dylan Curran a publicat, în publicaţia „The Guardian, un articol în care prezintă amploarea datelor colectate de Google despre utilizatorii săi. Google urmăreşte fiecare călătorie pe care o faceţi, înregistrează fiecare videoclip pe care îl vizionaţi pe YouTube şi vă cunoaşte gusturile în diverse domenii. Totuşi, există posibilitatea de a şterge informaţiile stocate de Google. Iată cum:

Google, la fel ca Facebook, colectează o mulţime de date personale despre utilizatorii săi, arată consultantul şi dezvolatorul web Dylan Curran în articolul publicat în „The Guardian“. Arhivează datele despre locurile în care te-ai aflat – ştie pe unde te-ai plimbat şi-ţi arată asta pe o hartă a lumii –, căutările tale de pe internet, aplicaţiile pe care le utilizezi, preferinţele muzicale de pe Youtube şi multe altele. Toate aceste informaţii sunt păstrate privat, dar Google are ca scop cunoaşterea în detaliu a obiceiurilor utilizatorilor săi, în aşa fel încât reclamele pe care i le va prezenta să corespundă cât mai bine profilului acestora.

Mulţi internauţi s-au revoltat în urma acestei „invadări ale intimităţii“, însă problema are soluţii - nu e motiv de panică, scrie Huffington Post. Utilizatorii au posibilitatea de a opri Google din a le urmări fiecare mişcare, dar şi de a şterge toate datele colectate până acum.

Vedeți tot ceea ce Google arhivează AICI.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md