/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Schimbare majoră la McDonald's: Lanțul de restaurante va elimina paiele de plastic

01 aprilie 2018, ora 17:07

Lanţul de fast-food va începe să ţină paiele în spatele tejghelei, şi nu le va mai oferi decât la cererea clientului.

CEO-ul McDonald`s în Marea Britanie, Paul Pomroy, a declarat pentru Sky News că „clienţii ne-au spus că nu vor să mai primească paie de plastic şi că ar trebui să le dăm doar atunci când ne cer ei, aşa că noi am aplicat această idee”.

Chiar dacă paiele de plastic utilizate în acest moment sunt total reciclabile, McDonald`s a descoperit că majoritatea clienţilor le aruncă oricum. Peste 8,5 miliarde de paie de plastic de unică folosinţă sunt utilizate în Marea Britanie în fiecare an.

McDonald`s se alătură retailerilor care au decis să renunţe la paiele de plastic în Marea Britanie, printre acestea numărându-se lanţul de localuri Wetherspoons şi Pizza Express. Mai multe oraşe din Statele Unite au început să adopte legi prin care limitează sau interzic utilizarea paielor din plastic. La începutul anului, Marea Britanie a anunţat că plănuieşte să elimine deşeurile plastice ce pot fi evitate în următorii 25 de ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram