09:51:15 25.04.2024
Stiri

Un politician leagă reținerea directorului rețelei de licee „Orizont” de „darul” pe care Erdogan i-l face lui Dodon: ȘAPTE milioane de dolari pentru reparația Președinției

Politică 01.04.2018 14:39 Vizualizări3052 Autor: Ziarul National


Un politician leagă reținerea directorului rețelei de licee „Orizont” de „darul” pe care Erdogan i-l face lui Dodon: ȘAPTE milioane de dolari pentru reparația Președinției

În timp ce nicio țară din UE și NATO nu au dat crezare acuzațiilor președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, potrivit cărora clericul Fethullah Gulen, care finanțează o rețea de școli în întreaga lume, inclusiv liceele „Orizont” din R. Moldova, ar fi un terorist, „binomul Plahotniuc - Dodon a vândut demnitatea şi orientarea europeană a Republicii Moldova pentru bani”.

Acuzațiile vin din partea vicepreședintelui Partidului Liberal și candidat al liberalilor la funcția de primar al Chișinăului, Valeriu Munteanu, care a comentat reținerea de ieri a directorului rețelei de licee „Orizont” din R. Moldova, Turgay Șen.

Politicianul leagă acest incident de faptul că Turcia a oferit șapte milioane de dolari pentru reparația clădirii Președinției din Chișinău, motiv pentru care Dodon „nu a putut să-l refuze pe Erdogan” în problema Liceului „Orizont”.

„Binomul Plahotniuc–Dodon a dat o nouă lovitură sistemului nostru de educaţie, prin reţinerea şi cercetarea domnului Şen Turgay Mustafa, directorul Liceului Teoretic „Orizont”, unul dintre cele mai bune din Chişinău. Presa aservită lui Plahotniuc a sugerat că reţinerea ar avea legătură cu reţeaua de şcoli finanţate de Fethullah Gulen. Directorul de la Liceul „Orizont” ar fi acuzat de „infracţiuni grave şi foarte grave” şi că Turcia ar fi declarat mişcarea Gullen ca fiind teroristă şi a cerut aliaţilor să închidă aceste şcoli. Prin acest gest, Binomul Plahotniuc – Dodon îşi arată încă o dată caracterul antidemocratic şi antieuropean. Nicio ţară din UE şi NATO nu a crezut acuzaţiile lui Erdogan că Gullen ar fi terorist.

Turcia a cerut şi României să închidă unităţile şcolare care aparţin aceluiaşi fond de investiţii care deţine şi Liceul Orizont din Chişinău, dar autorităţile române au refuzat solicitarea. Binomul Plahotniuc - Dodon a vândut demnitatea şi orientarea europeană a Republicii Moldova pentru bani. Erdogan i-a promis lui Dodon o donaţie de 7 milioane dolari pentru reparaţia clădirii Preşedinţiei Republicii Moldova, motiv pentru care Dodon nu a putut să-l refuze pe Erdogan în problema Liceului Orizont”, a comentat Munteanu.

Dânsul spune că, astfel, autoritățile de la Chișinău s-ar pregăti să-i raporteze lui Erdogan, care va veni în R. Moldova să redeschidă Președinția după reparație, cum „l-au susținut” în lupta cu adversarii săi politici.

„La rândul său, Plahotniuc nu l-a lăsat la greu pe asociatul său Dodon şi a dat ordin instituțiilor de drept să-l reţină pe directorul Liceului „Orizont”. Aceste manevre vizează de fapt închiderea Liceului „Orizont” la ordinul Sultanului Erdogan”, mai crede Munteanu.

Amintim că Turgay Șen a fost reținut, ieri-dimineață, la Aeroportul Internațional Chișinău, în timp ce intenționa să zboare la București. După câteva ore de audieri, acesta a fost eliberat, cu interdicția de a părăsi în următoarele zece zile R. Moldova.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md