06:20:33 19.04.2024
Stiri

Directorul general al liceelor „Orizont”, ELIBERAT: Ce interdicție i-au impus procurorii

Social 31.03.2018 15:23 Vizualizări6668 Autor: Ziarul National
Directorul general al liceelor „Orizont”, ELIBERAT: Ce interdicție i-au impus procurorii


UPDATE // Directorul general al rețelei de licee private „Orizont” din Republica Moldova, Turgay Şen, a fost eliberat în această după-amiază, după ce a fost interogat de procurori. Oamenii legii i-au impus acestuia interdicția de a părăsi R. Moldova în următoarele zece zile.

Unul dintre juriștii rețelei de licee private a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că, deși procurorii fac trimitere la un dosar pornit în anul 2017, cel mai probabil acțiunile acestora au legătură cu faptul că, pe 29 martie curent, poliția din Kosovo a reținut șase cetăţeni turci – cinci angajaţi ai şcolilor „Mehmet Akif” din Kosovo şi un medic, presupuşi susţinători ai clericului Fethullah Gulen. Acesta, emigrat în SUA, a fost anterior aliat al lui Recep Tayyip Erdogan. Președintele Turciei îl bănuiește pe Gulen că s-ar afla în spatele tentativei de lovitură de stat din iulie 2016, lucru negat de cleric.


Directorul general al rețelei de licee private „Orizont” din Republica Moldova, Turgay Şen, care a fost reţinut în această-dimineață la Aeroportul Internațional din Chişinău, în timp ce voia să ia avionul pentru a zbura la Bucureşti, este audiat în aceste clipe la Procuratură.

Potrivit avocaților lui Turgay Şen, audierile ar avea loc în cadrul unui dosar deschis încă în anul 2017 pe numele său. Apărătorii au refuzat să ofere mai multe detalii, menționând că directorul nu a avut niciodată probleme până acum, atunci când a plecat din R. Moldova.

În momentul în care a prezentat pașaportul la controlul de la Aeroport, reprezentanți ai Serviciului de Informații și Securitate s-au apropiat și i-au spus directorului să-i urmeze într-o încăpere pentru a răspunde la întrebări.

Apropiați ai lui Turgay Şen au declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că directorul a cerut azil politic în R. Moldova din cauza represiunilor care au loc în ultimul timp în Turcia, inițiate de președintele Recep Tayyip Erdoğan la adresa adepților lui Fethullah Gulen.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md