Enoriaşii au mers în marş până la Primăria din comună, unde erau şi locuitorii satului care se împotrivesc Mitropoliei Basarabiei.

Ieri, într-o conferinţă de presă, secretarul Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni Vadim Corostinschi care a participat la spargerea lacătelor din parohie şi schimbarea lor l-a acuzat pe preotul Florin Marin de furturi de icoane şi de faptul că şi-a impus fostul paznic să comită omor, dar şi furt. Preotul neagă învinuirile aduse.

Tot ieri, deputatul Tudor Deliu s-a arătat indignat de inactivitatea poliţiei, care potrivit lui de la data de 5 martie şi până la sigilarea locaşului sfânt nu a întreprins nicio măsură.

Secretarul de stat în domeniul ordinii şi securităţii publice, prevenirii şi combaterii criminalităţii i-a răspuns deputatului că Ministerul de Interne încearcă să ţină deoparte poliţia de orice interferenţe politice şi mai cu seamă religioase.

La fel potrivit lui Dorin Purice, Procuratura Generală a pornit o cauză penală care ulterior a fost transformată în una contravenţională.