Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Chişinău. Asta după ce Judecătoria Chişinău i-a respins cererea ca fiind neîntemeiată.

Vladislav Popov nu poate să uite acea noapte de 23 noiembrie 2014, când a fost bătut cu bestialitate, în timp ce se afla lu lucru.

Potrivit lui Popov, atunci când era în comă, în spital, proprietarul benzinăriei l-a concediat, iar în documente a pus semnătura sa, falsificată.

Avocata lui Vladislav Popov susţine că poliţia a spus că este vorba despre un ”accident de muncă”, doar că în cazul clientului său, angajatorul nu şi-a onorat obligaţiile. Mai degrabă, le-a neglijat. Prin urmare, s-au adresat în judecată.

Apărătoarea afirmă că vinovată este întreprinderea, care, potrivit anchetatorilor, nu a respectat toate normele de siguranţă a angajatorilor. Clintul său cere acum prejudiciu moral, dobânda de întârziere şi venitul ratat după îmbolnăvire.

Juristul întreprinderii nu a fost de găsit pentru o reacţie două zile la rând. Avocatul lui Popov s-a adresat în instanţă, întrucât Rompetrol a refuzat să plătească indemnizaţia unică, de 250 de mii de lei, calculată potrivit Legii securităţii şi sănătăţii în muncă, 100 de mii de lei drept prejudiciu moral şi peste 100 de mii de lei - prejudiciu ratat.