(VIDEO) A intrat într-o casă și a furat tot ce a găsit: Un laptop, bijuterii de aur și chiar două scurte

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ofițerii de investigație ai sectorului Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău au reținut un individ cu vârsta de 37 de ani, originar din raionul Strășeni. Acesta este bănuit de furt din locuință în proporții deosebit de mari. Incidentul a avut loc în dimineața zilei de 15 martie curent, când proprietarii nu erau acasă.

Potrivit informațiilor constatate, bărbatul ar fi pătruns într-o casă de locuit, situată pe strada Testimițeanu din orașul Durlești, de unde a sustras bijuterii din aur, un laptop și două scurte, astfel cauzând proprietarei în vârstă de 46 de ani, un prejudiciu în sumă totală de 70.000 lei. Polițiștii au reușit să ridice bunurile furate de la făptaș, și urmează să fie returnate proprietarilor. Bănuitul și-a recunoscut vinovăția, fiind pornită o cauză penală pentru furt în proporții deosebit de mari, care prevede închisoare pe un termen de până la 4 ani.

Este de menționat că, individul a mai fost anterior judecat pentru fapte similare.

Poliția Capitalei solicită și recomandă următoarele măsuri de siguranță:

  • Dacă plecați de acasă până la vecin sau lipsiți pentru puțin timp – nu lăsați ușa neîncuiată.
  • Asigurați-vă ca ușa principală de acces în locuință să fie încuiată peste noapte.
  • Fiți atenți ca în orice împrejurare să nu vi se fure cheile sau să le pierdeți. Dacă totuși vi s-a întâmplat – schimbați imediat lacătul ușii.
  • Nu credeți persoanele care încearcă să vă vândă bunuri (veselă, detergenți, bijuterii, etc). Aceștia vă pot distrage atenția cu scopul de a fura.
  • În cazul când plecați în concediu sau weekend, apelați la o cunoștință sau vecin de încredere să vă supravegheze locuința. Lăsați acestuia un număr de telefon la care puteți fi de găsit.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...