‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
8.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAIPA a făcut primele plăți din 2018, în valoare de peste 15 milioane de...

AIPA a făcut primele plăți din 2018, în valoare de peste 15 milioane de lei

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) anunță într-un comunicat de presă că a efectuat autorizarea primelor plăți, în valoare totală de peste 15 milioane de lei, pentru cca 140 de producători agricoli pentru anul 2018.

Instituția mai anunță că se obligă să acorde tot sprijinul necesar producătorilor agricoli, în implementarea atât a lucrărilor de primăvară, precum și susținerii proiectelor investiționale, cu suportul subvențiilor oferite din partea statului.

Valoarea totală a Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural (FNDAMR) pentru anul 2018, constituie 900 milioane de lei, dintre care din suma totală pentru anul curent, 214 milioane de lei au constituit datoriile rămase fără finanțare din cauza epuizării FNDAMR din anul precedent.

Circa 28,8 milioane de lei sunt preconizate pentru a fi distribuite către Fondul Național al Viei și Vinului, 18,0 milioane de lei vor constitui cheltuielile de administrare a FNDAMR, iar suma disponibilă pentru anul 2018, conform estimărilor, constituie 639,2 milioane de lei, ce urmează a fi distribuite pentru măsuri și submăsuri de sprijin aferente subvențiilor pentru domeniul agricol.

Prioritate vor avea producătorii de fructe şi legume, cei din sectorul zootehnic, dar şi cei care vor investi în dezvoltarea infrastructurii post-recoltare.

Totodată, de anul acesta, agricultorii vor putea depune dosarele şi on-line. Suma maximă care poate fi solicitată de un fermier este de 3 milioane de lei, în timp ce grupurile de producători pot obține până la 4,5 milioane de lei.

‹ adv ›

AIPA anunță că datoriile pentru anul 2017 au fost stinse, pentru cca 1500 de beneficiari, în valoarea totală de 214 milioane de lei.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›