Ministrul Justiției cere viitorilor judecători şi procurori să fie actorii schimbării în justiție

”Vreau să putem conta pe mobilizarea şi implicarea dvs., să fiţi actorii schimbării, cu curaj, etică şi determinare”, este mesajul adresat de ministrul Justiţiei, Victoria Iftodi, absolvenţilor Institutului Naţional al Justiţiei, candidaţi la funcţiile de judecător şi procuror.

Îndemnul a fost făcut în cadrul festivităţii de înmânare a diplomelor de absolvire, ce a avut loc la 30 martie.

Victoria Iftodi a declarat că prin intermediul Institutului Naţional al Justiţiei se asigură împrospătarea continuă a corpului de judecători și procurori.

”Fără îndoială, crearea și sprijinirea Institutului Naţional al Justiţiei constituie una din cele mai vizibile reflecții ale voinţei statului nostru de a plasa justiţia în centrul priorităţilor naţionale”, a menționat Ministrul Justiției.

Victoria Iftodi a subliniat că această realizare este, indiscutabil, nu doar rezultatul angajamentului guvernului de a moderniza justiţia, dar şi al sprijinului consecvent oferit cu generozitate de partenerii de dezvoltare.

Victoria Iftodi a reconfirmat angajamentul Ministerului Justiţiei de a sprijini în continuare Institutul Naţional al Justiţiei. Astfel, în cadrul implementării Direcțiilor strategice de acțiune în sectorul judiciar (cunoscută și ca ”Mica Reformă a Justiției”), anunțate la începutul anului curent,

Ministerul Justiţiei va promova modificări legislative, pentru ca Institutul Naţional al Justiţiei să devină unica modalitate de a accede în profesia de judecător.

Institutul Naţional al Justiţiei se află la cea de-a 10-a promoţie de absolvenţi, alcătuită din 25 candidaţi la funcţia de judecător şi 20 candidaţi la funcţia de procuror.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.