Acționau pe timp de noapte! Cinci bărbați din Telenești timp de doi ani au furat bani și bunuri în valoare de 400 mii lei

Polițiștii și procurorii din Telenești au dezmembrat un grup infracțional specializat în furturi din gospodării. Suspecții, cinci bărbați, ar fi implicați în peste 10 furturi de locuințe pe teritoriul raionului Telenești, timp de peste doi ani.

Ca urmare a investigațiilor, polițiștii au stabilit că suspecții, cu vârste cuprinse între 22 și 42 ani, originari din Telenești, ar fi furat din casele proprietarilor arme de foc, mijloace financiare, bijuterii din aur, bunuri materiale și ustensile de uz casnic, etc.

Prejudiciul se ridică la circa 400 000 lei. Suspecții acționau pe timp de noapte când proprietarii erau lipsă.

În cadrul perchezițiilor autorizate la domiciliile bănuiților, polițiștii au ridicat o parte din bunurile sustrase.

La moment, trei suspecți se află în arest, alții doi fiind anunțați în căutare. Bănuiții își recunosc vina și conlucrează cu organul de urmărire penală.

Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă de la 7 la 12 ani de închisoare.

Poliţia lansează un apel către cetăţeni, în momentul în care observaţi că se comite o astfel de infracţiune, nu ezitaţi să apelaţi imediat numărul unic de urgență – 112.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.