Un bărbat din Edineț și-a luat televizor, dar peste o lună l-a adus înapoi la magazin. Ce apărea pe ecran

Un bărbat din raionul Edineț  a avut parte de mai multe momente neplăcute, după ce și-a procurat recent un televizor, dar după o lună pe ecranul lui au început să apară fâșii colorate verticale și orizontale. Acesta s-a deplasat la magazinul de electrocasnice, care a recepționat produsul și i-a promis că timp de două săptămâni va rezolva această problemă, însă nu s-a ținut de cuvânt.

Astfel, după două săptămâni, bărbatul s-a întors la magazinul de aparate electrocasnice din Edineț, unde agentul economic  i-a răspuns că televizorul încă nu a fost reparat din motiv că nu ar fi avut mașină, care să-l transporte la Chișinău.  Ulterior, agentul economic l-a înștiințat pe consumator că televizorul se află la reparație în capitală.

Bărbatul, ajungând la locul cu pricina, a fost informat însă că aparatul electrocasnic încă nu a ajuns la service centru.

În urma acestui fapt, omul s-a întors la Edineț, unde vânzătorul punctului comercial a mai încercat să convingă consumatorul că televizorul  a suportat o lovitură în timpul transportării acestuia la magazin.

Nefiind de acord cu această abordare, bărbatul a solicitat de la vânzător Registrul de reclamații, acela nu i l-a putut oferi.

În consecință, consumatorul a apelat la LINIA VERDE a Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, 0 800 28 028, unde a semnalizat problema cu care s-a confruntat și a fost sfătuit să depună o petiție în adresa instituției pe care a trimis-o prin intermediul oficiului poștal.

În urma depunerii unei plângeri în scris, consumatorul și-a revendicat drepturile, fiindu-i restituită  contravaloarea produsului procurat.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.