/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Inițiativa PDM de promovare a femeilor în politică, criticată. Zotea: „Prin acest proiect i-ați pus un preț femeii”

missing
29 martie 2018, ora 19:22

Din proiectul cu care ați venit dvs. reiese că unicul mijloc de a promova femeile în politic este prin alocarea acestor bani. Deci, femeia este egală cu o sumă de bani”, Alina Zotea-Durnea, deputat PL.

Femeia nu are preț. Femeia nu poate fi cumpărată”, Sergiu Sîrbu, secretar fracțiunea PDM.

Tocmai în acest proiect i-ați pus un preț femeii”, afirmă Alina Zotea-Durnea, deputat PL.

În Parlament există așa un organ – Biroul permanent al Parlamentului. Din 14 membri, nu știu dacă dvs sunteți la curent, numai 3 din 14 sunt femei. Nicio femeie din aceste trei nu a fost propusă din partea PDM”, a declarat Inna Șupac, președinte fracțiunea PCRM.

Dvs. nu ați venit cu astfel de mecanism în 20 de ani de independență a RM, 26 de ani. Am venit noi cu acest mecanism de promovare a doamnelor”, susține Sergiu Sîrbu, secretar fracțiunea PDM.

În goana după acești bani, partidele vor aduna femeile cu sacul și poate nu după calitățile lor. Ce va motiva femeia să meargă în politică, dacă bani pentru asta primește partidul?”, a declarat Oleg Reidman, vicepreședinte PCRM.

Potrivit proiectului, partidele care vor respecta cota de peste 40% candidați femei în circumscripții vor beneficia de o majorare a suportului bugetar de cel puțin 10%. Formațiunile vor primi mai mulți bani și dacă femeile vor accede în Parlament.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram