/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Venezuela: Deținuți, arși de vii într-un comisariat. O răscoală a deținuților s-a transformat în incendiu

missing
29 martie 2018, ora 19:30

Potrivit unui ONG local care monitorizează condițiile de detenție, un polițist din orașul Valencia ar fi fost împușcat în picior de către un deținut. S-a întâmplat aseară, în comisariatul național de poliție. Imediat după acest incident alți reținuți au dat foc la saltelele din celule, iar flăcările s-au răspândit rapid. Majoritatea celor decedați erau persoane condamnate, însă se știe că flăcările au luat viața a cel puțin 2 femei, venite în vizită la deținuți.

Auzind despre tragedie, rudele celor care și-au pierdut viața, au venit într-un suflet la comisariat. Poliția a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea furioasă. Îngrijorați, aceștia au cerut informații despre tragedie și despre identitatea victimelor, pe care, însă, nu le-au primit de la autoritățile locale.

„Vreau să știu despre copilul meu. Nu am nicio informație despre el, nu știu nimic.”

Procurorul general a anunțat pe contul său de Twitter că va demara imediat o investigație pentru a afla cauzele și cine este responsabil pentru tragicul eveniment. Locurile de detenție din Venezuela sunt suprapopulate și, deseori, au loc violențe și răscoale, soldate cu morți. De asemenea, autoritățile practică perioade lungi de detenție până la procesul de judecată, considerate de activiști drept încălcări ale drepturilor omului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram