05:29:48 19.04.2024
Stiri

Cum ar putea Rusia să destabilizeze Europa

Știri 29.03.2018 18:30 Vizualizări2268 Autor: Ziarul National
Cum ar putea Rusia să destabilizeze Europa sursa: rfi.ro


Europa îi expulzează pe spionii-diplomați, dar rușii au alte mijloace de destabilizare. Iată concluzia comentariului pe care îl putem citi pe pagina de internet a rețelei radio franceze Europe 1, citată de RFI România.

Potrivit unui raport publicat în urmă cu câteva luni, state precum Grecia, Cipru sau Malta sunt afectate în mod deosebit de tranzacțiile financiare murdare legate de Kremlin. Trei dintre agențiile bancare și de brokeraj din Europa au fost recent avertizate cu privire la aceste aspecte.

În Ungaria sau Austria, rapoartele de informații indică faptul că agenții ruși au stabilit de mult canalele de recrutare pentru tineri entuziaști ai sporturilor de contact pentru a acționa ca agresori sau oameni de legătură pentru operațiuni speciale și de destabilizare. În Ungaria există o legătură între agenții ruși și mișcările paramilitare naționaliste sau cluburile de paintball.

Serviciile de informații sunt, de asemenea, îngrijorate de activitatea Rusiei în Balcani. Da, pentru că, în afară de Croația și Slovenia, care sunt bine ancorate în Uniunea Europeană și în NATO, există multă instabilitate în regiune.

Serviciile de informații occidentale arată clar că încercarea de lovitură de stat din Muntenegru, de anul trecut, a fost condusă de către serviciul militar rus GRU pentru a opri evoluția țării spre NATO.

De asemenea, rușii sunt implicați în luptele politice din Macedonia. Și când nu este instrumentalizat naționalismul, atunci se mizează pe rasism sau islamofobie. Și nu numai pe internet, conchide Europe 1.

Iar Corriere della Sera remarcă faptul că UE și SUA se află, în cele din urmă, alături:

„Unul dintre principalele obiective ale strategiei ruso-sovietice a fost întotdeauna împărțirea Occidentului și slăbirea alianței transatlantice. În ultimul an, Putin, fără îndoială, și-a frecat mâinile cu bucurie. ... Dar după otrăvirea fostului spion Skripal și a fiicei sale, acum vedem o schimbare”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md