Ceban: Sandu și Năstase joacă așa cum le cântă Plahotniuc

Candidatul socialiștilor la primăria capitalei, Ion Ceban, a comentat susținerea oferită de PAS pentru Andrei Năstase. El a numit această alianță previzibilă și a sugerat că, de fapt, se „întoarce o veche datorie”, făcând aluzie la faptul că Năstase a susținut-o pe Sandu la prezidențiale, notează Agora.

„Cu privirea la susținerea candidatului PPDA de către PAS, această rocadă era prognozabilă.
Se întoarce o veche datorie. Maia Sandu a pierdut la alegerile prezidențiale. Acum îi va permite lui Andrei Năstase să piardă la alegerile primarului. Vor fi chit. Ambii cu pierderi în fața socialiștilor”, consideră Ceban.

Socialistul sugerează că Năsase și Sandu „au acționat după scenariul propus de Vlad Plahotniuc”, care a spus anterior că PD va susține candidatul comun pro-european, asta deși cele două partide au refuzat colaborarea cu PD.

„Înțelegem că eurounioniștii și sponsorii lor externi testează, la pachet, mai mulți candidați, ca să vadă cine dintre ei va fi apt să iasă în turul 2 împotriva socialiștilor. Dar se poate întâmpla ca cetățenii să pună punct acestor alegeri încă din turul 1. Există șanse mari ca orășenii să aleagă un primar socialist din primul tur și să pună punct perioadei de 11 ani de guvernare eurounionstă în Chișinău. O perioadă a corupției, degradării și mizeriei”, a mai adăugat Ceban.

Amintim că astăzi PAS și-a confirmat susținerea pentru Andrei Năstase la alegerile locale anticipate din 20 mai.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.