/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Șapte persoane din Cahul, transportate la spital cu suspectare de hepatită virală A

missing
29 martie 2018, ora 09:55

Potrivit Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, pacienții sunt locuitori ai satului Tartaul de Salcie și Moscovei. În luna martie curent în aceste localități au mai fost înregistrate cazuri de hepatită virală A.

Directorul adjunct în prevenirea și controlul bolilor transmisibile al Centrului Național de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, spune că suspecțiile, sau chiar cazurile de hepatită virală A nu sunt un motiv de îngrijorare, deoarece numărul acestora scade pe an ce trece (până în anul 2000 se înregistrau peste zece mii de cazuri pe an, acum nici 1000). În același timp, boala nu se cronicizează, precum hepatita virală B. După o perioadă de regim alimentar și o dietă specială timp de un an, persoanele care au făcut hepatita A se recuperează 100%. De asemenea, cei care au făcut odată hepatita A, în linii mari, au imunitate postinfecțioasă pe viață, transmite IPN.

Cazurile au fost raportate la Centrul de Sănătate Publică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram