(foto) Wine of Moldova a participat cu cel mai mare stand din istoria sa la târg. Care vinuri au fost etalate la cea mai largă expoziție din China

mmexport1521804467162

Vinurile moldovenești s-au mutat de la o expoziție din Berlin, la alta, în China. Piața asiatică și-a deschis larg porțile pentru produsele noastre vinicole la cea mai mare expoziție de vinuri din China, scrie finewine.md

China este o piață strategică pentru Wine of Moldova. Anul trecut, China a fost principala piață pentru vinul moldovenesc îmbuteliat, după valoarea exportului (exprimat în bani) și a doua piață, după volumul exportului (exprimat în butelii).

China Food & Wine Fair este cea mai veche și cea mai mare expoziție de produse alimentare și vinuri din Asia. Evenimentul de la Chengdu, este la 98-a ediție! Acesta este vizitat anual de peste 300 000 de oameni, iar valoarea tranzacțiilor este de ordinul miliardelor de dolari.

În centru – managerul de export Radu Popescu de la Chateau Vartely, alături de un partener chinez (în stânga) și tânărul vinificator Andrei Novac (dreapta). Taraboste se vinde foarte bine și foarte scump în China.

Castel Mimi — un alt punct de interes pentru chinezi. Vinăria a venit în China cu câteva noutăți din roada anului 2017 — Feteasca Albă, Pinot Gris, Rose, dar și un nou Ice Wine. Pe lângă exportul de vinuri, Castel Mimi țintește și atragerea vizitatorilor străini la bijuteria din Bulboaca, Aneniii Noi.

Nelipsit de la cele mai mari evenimente din domeniul vinului, vinul Bad Boys, făcut de micul vinificator Ion Luca.

Vinurile Carpe Diem sunt distribuite deja în China, de către Min Cho, care de altfel este un cititor al FineWine. Ciao, Min Cho!

Purcari, Vinăria din Vale, Rădăcini, Vinuri de Comrat, Doina Vin, Chirsova — în acest an, Wine of Moldova are cel mai mare stand din istoria sa la târg.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente