Trimite e-mail | Printeaza
Economie
28.03.2018

Comisia economie, buget și finanțe solicită Guvernului politici clare în reglementarea domeniului jocurilor de noroc

Comisia economie, buget și finanțe solicită Guvernului politici clare în reglementarea domeniului jocurilor de noroc

Comisia economie, buget și finanțe va solicita Guvernului elaborarea unor politici clare în implementarea Legii cu privire la organizarea și desfășurarea jocurilor de noroc.

Astăzi, în cadrul ședinței Comisiei, au fost audiate autoritățile de profil, fiind prezentată informația despre implementarea Legii cu privire la organizarea și desfășurarea jocurilor de noroc.

Deputații au constatat că, la doi de la adoptarea respectivei legi, Guvernul nu are o viziune clară în privința implementării legii.

”Domeniul jocurilor de noroc este un domeniu complex, cu un impact social mare, de aceea este necesară o atenție deosebită în implementarea legii. Constatăm că legea funcționează la capitolul interdicții, dar există restanțe în privința implementării celorlalte prevederi”, a menționat Președintele Comisiei, Ștefan Creangă.

Secretarul de Stat la Ministerul Economiei și Infrastructurii, Vitalie Iurcu a dat asigurări că va fi convocată o ședință comună la Guvern cu participarea reprezentanților Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ministerului Finanțelor și Agenției  Servicii Publice pentru a clarifica problemele existente și a delimita obligațiunile instituționale.

Comisia de profil urmează să adreseze un demers prim-ministrului, în care va solicita stabilirea unei viziuni unice pentru reglementarea domeniului și politici clare în implementarea legii. Totodată, timp de o lună, instituțiile responsabile vor pregăti un raport cu informații actualizate despre implementarea legii, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus