Unul dintre martori, Valeri Zabolotnîi, vicepreşedinte al Fondului internaţional pentru ajutorarea veteranilor şi invalizilor din sport, a declarat că înscenarea omorului ar fi fost pusă la cale de către oameni din paza lui Plahotniuc. Inculpatul a negat mărturiile lui Iuri Parhomenco, cel condamnat în această cauză, potrivit căruia, anume Zabolotnîi ar fi organizat totul.

Ultimul a fost audiat Stepan Chirov, care se declară nevinovat. El susţine că îl cunoaşte de mai mulţi ani pe Valeri Zabolotnîi, întrucât sunt vecini, iar cu Iuri Parhomenco mergea des la bazin. Deşi Parhomenco declara că anume Chirov i-a făcut cunoştinţă cu Zabolotnîi, primul a negat această versiune. Stepan Chirov a refuzat însă să vorbească despre aceasta şi în faţa camerei.

Avocatul lui Chirov a declarat că acesta nu vorbeşte pentru a nu fi ulterior intimidat. În cadrul şedinţei, procurorul de caz a avut întrebări pentru toţi inculpaţii, cu excepţia lui Zabolotnîi, care este învinuit că a organizat totul la indicaţiile lui Grigore Caramalac, poreclit „Bulgaru”. Acuzatoarea afirmă că toate circumstanţele au fost stabilite pe durata procesului şi că vinovăţia persoanelor a fost demonstrată.

În cadrul şedinţei, avocatul lui Zabolotnîi a solicitat să fie date citirii mărturiile inculpatului din Ucraina, cercetat în dosarul iniţiat la Kiev cu privire la acelaşi fapt. Instanţa a refuzat însă pe motiv că nu cunoaşte prin ce metode au fost obţinute declaraţiile şi că inculpatul nu este parte în procesul din Republica Moldova. Şedinţa următoare a fost programată pentru 30 martie, când vor avea loc susţinerile verbale. Precizăm că în aprilie se împlineşte un an de când opt persoane au fost reţinute la Chişinău, iar nouă - în Ucraina. Organizatorul a fost condamnat la cinci ani şi patru luni de închisoare, după ce şi-a recunoscut vina. Totuşi, niciunul dintre aceştia nu erau în imaginile video făcute publice de către Ministerul de Interne, în care trei indivizi desenau în nisip schema amplasării clădirii Global Business Center (GBC), unde-şi are biroul Plahotniuc.