00:17:47 17.04.2024
Stiri

Ambasada Rusiei în R. Moldova a REACȚIONAT după ce autoritățile de la Chișinău au decis să EXPULZEZE trei diplomați ruși: „Răspunsul nu se va lăsa așteptat”

Politică 28.03.2018 19:27 Vizualizări3083 Autor: Ziarul National
Ambasada Rusiei în R. Moldova a REACȚIONAT după ce autoritățile de la Chișinău au decis să EXPULZEZE trei diplomați ruși: „Răspunsul nu se va lăsa așteptat”


Ambasada Federației Ruse în R. Moldova condamnă „gestul neprietenesc” al Chișinăului, care s-a solidarizat cu comunitatea internațională și a decis să expulzeze din republică trei diplomați ruși.

„Dacă luăm în calcul acuzațiile absurde care se aduc celor trei diplomați, atunci calificăm această ieșire ca un pas neprietenesc. Ghidat orbește de așa-zisa „solidaritate europeană”, Chișinăul acționează în detrimentul bunului-simț și al intereselor proprii, punând sub semnul întrebării sinceritatea declarațiilor recente privind tendința de normalizare a relațiilor ruso-moldovenești”, se arată în declarația postată pe site-ul misiunii diplomatice.

Ambasada rusă încheie declarația cu remarca potrivit căreia „răspunsul din partea Rusiei nu se va lăsa așteptat”.

Menționăm că declarațiile Ambasadei sunt asemănătoare cu cele ale președintelui Igor Dodon, care a reacționat la decizia diplomației moldovenești imediat după anunțul MAEIE. „Este şi mai absurdă o acțiune de acest gen acum, după vizita în R. Moldova a viceministrului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Grigori Karasin, în cadrul căreia reprezentanții tuturor structurilor superioare ale puterii s-au expus pentru restabilirea unor bune relații cu Moscova”, a reacționat Dodon pe Facebook.

Diplomația R. Moldova s-a alăturat statelor din UE, SUA, Canada și anunță expulzarea a trei diplomați ruși de pe teritoriul R. Moldova, în semn de solidaritate cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și urmare a concluziilor Consiliului European din 23-24 martie 2018, care califică atacul de la Salisbury drept o amenințare la adresa securității colective și a dreptului internațional.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md