02:58:54 19.04.2024
Stiri

Autoritățile R. Moldova vor deschide o misiune diplomatică la Abu Dhabi

Politică 28.03.2018 18:20 Vizualizări1328 Autor: Ziarul National
Autoritățile R. Moldova vor deschide o misiune diplomatică la Abu Dhabi


Autoritățile Emiratelor Unite Arabe (EAU) salută inițierea demersurilor din partea Guvernului R. Moldova pentru deschiderea unei misiuni diplomatice la Abu Dhabi. Acest lucru, în opinia ministrul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Emiratelor Arabe Unite, Șeicul Abdullah Bin Zayed Al Nahyan, va conduce în continuare la dezvoltarea relațiilor moldo-emiriene.

Declarația a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi.

Potrivit MAEIE, șeicul Abdullah Bin Zayed Al Nahyan a apreciat implicarea activă a șefului diplomației moldovenești în procesul de consolidare și revitalizare atât a relațiilor bilaterale, cât și cu statele din regiunea Golfului Arab.

În cadrul întrevederii, interlocutorii au reiterat importanţa fructificării dialogului bilateral în domenii reciproc avantajoase, precum dezvoltarea schimburilor comercial-economice și intensificarea relațiilor social-culturale în contextul eliminării de către Guvernul R. Moldova a regimului de vize pentru cetățenii EAU, etc.

La rândul său, Ulianovschi a subliniat necesitatea continuării cooperării în domeniul aviației civile, precum și a lansării negocierilor asupra sporirii gradului de protecție juridică a cetățenilor R. Moldova aflați la muncă pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite.

În scopul acordării asistenței consulare diasporei R. Moldova, stabilită în regiunea Golfului Arab, șeful diplomației moldovenești l-a informat pe omologul său emirian privind demararea procedurilor diplomatice necesare deschiderii unui Consulat General în metropola Dubai.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, întreprinde o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite în perioada 26 – 29 martie 2018.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md