(foto, video) Aurora Boreală, surprinsă de un pilot, la o viteză de aproximativ 800 km/h

nintchdbpict000395040780
Foto: thesun.co.uk

Ross Franquemont, pilotul avionului de spionaj „U-2” a făcut câteva fotografii incredibile când a trecut prin Aurora Boreală. Pilotul zbura cu o viteză de aproximativ 800 km/h și la o altitudine de cca 21 km, când a reușit să capteze acest fenomen.

Pe lângă fotografii, pilotul de 40 de ani, a făcut și un selfie unde se poate observa reflecția Aurorei. În celelalte poze, Ross a prins Aurora direct pe liniile avionului său, aceasta dansând pe cer.

Scenele au fost surprinse, când pilotul zbura deasupra Canadei la sfârșitul lunii Februarie. După publicarea imaginilor, forțele aeriene au primit foarte multe cereri de înscriere pentru pilotajul avioanelor  „U-2”.

„Cel mai mult ce mă  fascinează în fotografierea aeriană, în special din avioanele „U-2”, reacția oamenilor primită de la acestea”, a menționat Ross Franquemont.

U-2 ajunge la o înălțime de aproximativ 21 km în comparație cu aeronavele comerciale, care ajung la o altitudine de  aproximativ 12 km. Din cauza înălțimii, piloților le este necesar să poarte costum spațial sub presiune și să respire 100% oxigen cu o oră înaintea decolării.

thesun.co.uk

thesun.co.uk

thesun.co.uk

thesun.co.uk

thesun.co.uk

thesun.co.uk

thesun.co.uk

thesun.co.uk

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente