/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Gripa a mai provocat un deces. O femeie de 40 de ani s-a adresat prea târziu medic

28 martie 2018, ora 18:10

„Persoana s-a îmbolnăvit pe 7 martie. S-a tratat singură cinci zile, cu preparate autoadministrate, nu s-a adresat la medic”, a menționat Oxana Constantinova, epideomolog CSP municipal.

Femeia a ajuns la spital în stare gravă pe 12 martie. A fost diagnosticată cu pneumonie și internată urgent. „A doua zi s-a confirmat că este gripă, virusul A H1N1, deja fiind în stare gravă s-a acordat tratamentul. Din start, era direct internată în terapie intensivă”, spune Oxana Constantinova.

Femeia s-a aflat sub supravegherea medicilor timp de 10 zile, dar tratamentul nu a avut efect. Potrivit medicilor, persoana nu era vaccinată împotriva gripei sezoniere. „Anul acesta avem cinci cazuri de deces în urma complicațiilor. Persoanele care nu solicită asistență medicală, care nu se vaccinează și care au stări premorbide preexistente. Ei sunt persoane care fac parte din grupul de risc”, a declarat Nicolae Furtună, vicedirector CNSP.

Ministerul Sănătății susține că situația epidemiologică prin gripă în țară este la nivel mediu: „Suntem în descreștere. În ultima săptămână am înregistrat un nivel de incidență, care, în linii mari, s-a coborât la valoarea minimală a pragului – 318 cazuri”.

În perioada 19-25 martie au fost raportate 1286 de cazuri de infecții respiratorii acute, ceea ce reprezintă o descreștere cu 20 la sută.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram