‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
17.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMADRM anunță un eventual proiect de susținere a tinerilor și femeilor ce practică agricultura...

MADRM anunță un eventual proiect de susținere a tinerilor și femeilor ce practică agricultura ecologică

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În Republica Moldova ar putea fi inițiat un proiect de susținere a tinerilor și femeilor ce practică agricultura ecologică. În acest sens, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Secretarul General de Stat, Iurie Ușurelu a discutat cu Jan Husak, consilier economic și de dezvoltare a afacerilor în cadrul Ambasadei Cehiei la Chișinău, informează serviciul de presă al MADRM.

Oficialii au discutat despre continuarea proiectelor comune, consolidarea și extinderea cooperării bilaterale, precum și despre interesele ambelor țări în dezvoltarea sectorului agricol, conform Memorandumului de înțelegere, semnat în anul 2016.

„Ne propunem să extindem colaborarea în domeniul agriculturii ecologice, având la bază  un proiect ce presupune asistență tehnică, schimb de experiență și investiții pentru sporirea calității producției agricole din țara noastră și facilitarea distribuirii acesteia pe piețele din Republica Cehă, inițiat anul trecut”, a precizat, în cadrul dialogului Secretarul general de stat, Iurie Ușurelu.

Totodată, oficialul a precizat că în acest sens, pe parcursul anului 2017, au fost realizate cinci misiuni ale experților cehi, în țara noastră. Scopul vizitelor de lucru a fost de a identifica potențiale locații de desfășurare a proiectelor pilot, terenurile agricole pe care va fi furnizat material semincer ecologic, care ulterior vor constitui terenuri demonstrative, iar agricultori vor putea învăța și acumula experiență în domeniu.

La rândul său, Jan Husak, consilier economic și de dezvoltare a afacerilor în cadrul Ambasadei Cehiei la Chișinău a subliniat că experții cehi vor continua să ofere suport pentru armonizarea legislației în domeniu, consolidarea structurii instituționale în domeniul agriculturii ecologice, etc. Scopul principal fiind de a compara, a demonstra rezultatele și după a dezvolta recomandările pentru agricultori cu privire la procedurile agro-tehnologice adecvate, speciile și soiurile pentru agricultura ecologică.

La finalul întrevederii părțile au convenit să consolideze cooperarea bilaterală și să dezvolte mai multe proiecte comune în domeniul agriculturii ecologice.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›