‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 aprilie, 2024
20 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriÎnghețurile din Spania au distrus cu până la 70% recolta de fructe timpurii

Înghețurile din Spania au distrus cu până la 70% recolta de fructe timpurii

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Înghețurile recente înregistrate în Valencia (Spania), care au durat două nopți, au provocat daune grave culturilor datorită scăderii bruște a temperaturii.

Conform estimărilor preliminare, efectuate de Asociația Fermierilor din Valencia (AVA-ASAJA), zonele de producție care au fost afectate de ger ajung la 7.500 de hectare. Agricultorii vor suferi pierderi de cel puțin 35 de milioane de euro.

Cele mai mult au fost afectate plantațiile de fructe (caisul, piersicul, nectarinele) curmaua precum și cele mai timpurii souiri de citrice și migdal. În unele cazuri, au fost afectate și 100% din plantație, deși media variază între 40-70% din producția sezonieră.

Președintele AVA-ASAJA, Cristobal Aguado a explicat că înghețurile s-au produs într-un moment foarte important, deoarece după o iarnă destul de caldă și uscată la mai multe specii de pomii floare era într-un stadiu avansat de dezvoltare. Acest lucru va avea un impact extrem de negativ asupra ocupării forței de muncă și asupra economiei multor persoane a căror activitate este legată de agricultură.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›