‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
7.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMADRM a organizat consultări publice pe Strategia națională pentru dezvoltare agricolă și rurală 2014-2020

MADRM a organizat consultări publice pe Strategia națională pentru dezvoltare agricolă și rurală 2014-2020

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Producătorii agricoli, reprezentanții organizațiilor non-guvernamentale, și ai societății  civile, au participat la data de 27 martie curent, la o sesiune de consultări publice privind evaluarea pe termen mediu a Strategiei naționale pentru dezvoltare agricolă și rurală 2014-2020, se aratăîntr-un comunicat emis de MADRM.

În acest sens, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a prezentat raportul cu evaluarea progreselor, impactul intervențiilor până în prezent pentru a identifica provocările în sector, ce ar afecta dezvoltarea durabilă a sectorului agricol.

Autoritățile prezente la ședință, au specificat necesitatea creării infrastructurii pieței de desfacere, subvenționării agriculturii ecologice și tehnicii de mare capacitate pentru producerea culturilor agricole cerealiere, precum și revizuirea politicii de atragerea a tinerilor din sectorul rural prin crearea condițiilor favorabile de viață.

În baza concluziilor și recomandărilor, specialiștii ministerul vor ​​actualiza Strategia și Planul de acțiuni pentru perioada 2018-2020, precum și vor coordona aceste modificări cu instituțiile de resort, agențiile subordonate ministerului și părțile interesate.

Totodată, propuneri suplimentare pot fi expediate electronic în adresa ministerului până la data de 2 aprilie 2018.

Amintim că, Strategia Națională de Dezvoltare Agricolă şi Rurală (SNDAR) pentru anii 2014-2020, este documentul principal de programare pe termen mediu a sectorului agricol și dezvoltării rurale. Raportul de Evaluarea intermediară a Strategiei reprezintă un exercițiu formativ menit să contribuie la actualizarea documentului până la finele perioadei de programare.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›