Comitetul Olimpic şi Sportiv a dat publicităţii componenţa delegaţiei Moldovei la Festivalul Olimpic de la Tbilisi. În lot au fost incluşi atleţii Alexandra Emilianov, Silvia Rotari,  Alina Andriţchi, Cătălina Cavcaliuc şi Alexei Oleinic, care vor fi secundaţi de antrenorii Vadim Hranovschi şi Vera Ostapenco.

Pe tatami, culorile sportive ale Moldovei vor fi reprezentate de Ion Mihailov, Constantin Gabun, Vadim Rudii şi Nicolae Ceban la băieţi şi de Dumitriţa Olevschi şi Ana Rotari la fete. Stafful tehnic al judocanilor va fi format din antrenorii Igor Neagu şi Irina Colin.

În concursul de nataţie ne vor reprezenta Tatiana Salcuţan, Alexei Sancov, Eugen Paponin şi Vladimir Cozac, asistaţi de antrenorul Eugen Carabeţchi.

La proba de tenis vor evolua Vasile Donţu, Alexandru Vitcov, Nica-Veronica Jolea şi Vitalia Stamat, avându-i ca antrenori pe Egor Semichin şi Vladimir Iampolschi.

Oraşul Tbilisi a fost ales gazdă a Festivalului Olimpic al tineretului European în noiembrie 2010, la Belgrad, la cea de a 39-a Adunare Generală a Comitetelor Olimpice Europene.

 Programul competiţiilor include 9 discipline, la care vor concura 3800 de tineri sportivi din 50 de ţări de pe bătrânul continent.