Sturza, despre reținerea rudelor lui Filat: Intimidare psihică

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul premier Ion Sturza consideră că reținerea de către CNA a rudelor lui Vladimir Filat, în pline negocieri privind constituirea unei alianțe de guvernare, reprezintă o formă de „intimidare psihică”.

Sturza a reacționat la câteva ore după ce nepotul lui Filat, Vladimir Rusu, administrator al companiei Caravita, dar și tatăl acestuia – Ion Rusu -, au fost reținuți de CNA pe un termen de 72 de ore.

„Nu intenționez să mă amestec în actul de justiție, dar reținerea unor rude apropiate ale unor politicieni, în pline negocieri, este o formă, fără de precedent, de intimidare psihică. Justițiarii nu trebuie să facă politică!”, a avertizat fostul premier.

Totodată, Sturza a îndemnat actorii politici să constituite cât mai rapid o alianță de guvernare și să învestească un nou Guvern.

„Nu avem timp! Riscăm să rămânem fără salarii, pensii, în imposibilitate chiar de a face intervenții chirurgicale de urgență, și pe întuneric la propriu. Țara trebuie guvernată. Guvernată nu de iluzii, ci de cei care au primit, fie și cam blejit, mandatul poporului la alegeri”, a punctat Sturza.

Citește și: Reacția lui Filat, după ce rudele sale au fost reținute de CNA


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...