Întrebarea lui Vlad Filat: De ce anume acum?

Liderul PLDM Vlad Filat susţine că reţinerea rudelor sale de CNA în cazul BEM pentru 72 de ore ar avea drept scop perturbarea negocierilor privind constituirea viitoarei alinaţe de guvernare, iar nepotul şi naşul său încă îşi vor demonstra nevinovăţia.

“Nu vreau să dau calificări pentru această acțiune. Înțeleg contextul în care este făcută, la fel cum o înțeleg și mulți alții. De ce anume acum, când formarea noii Alianțe este pe ultima sută de metri?”. Astfel a comentat liderul PLDM Vlad Filat reţinerea pentru 72 de ore a nepotului şi naşului său de CNA în cazul BEM.

Politicianul a scris pe pagina sa de facebook că “indiferent de aceste acțiuni, Moldova va avea o Alianță Pro-Europeană, bazată pe principii de corectitudine și cu un obiectiv clar de reformare a justiției, cu implicare Europeană directă”.

“Sunt sigur că Ion și Vladimir Rusu, împreună cu colegii săi își vor demonstra nevinovăția. Voi depune toate eforturile ca cetățenii să afle despre adevăratele delapidări din sistemul bancar”, a menţionat Vlad Filat.

Remintim că Vladimir Rusu, proprietarul „Caravita CO” și tatăl acestuia, Ion Rusu, despre care presa a scris că ar fi fost nepotul și, respectiv, nașul liderului PLDM, Vlad Filat au fost reținuți astăzi în dosarul BEM, potrivit Centrului Național Anticorupție.

Potrivit sursei, aceștia au fost reținuți pentru 72 de ore. pentru fraude în cazul BEM. Printre cei reținuți se numără și directorul financiar al firmei Caravita, Tatiana Roșioru și administratorul Caravita, Igor Cijov.

În acest caz procurorii anticorupţie moldoveni au fost asistaţi de agenţi din cadrul FBI-ului american.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.