(foto) Islanda boicotează diplomatic Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia. Decizia vine în contextul scandalului posibilei otrăviri a unui spion rus

13516644_1168640926522085_2881178047059144955_n
Foto: Global Sports

Islanda va „boicota diplomatic” Mondialul din Rusia. Decizia vine în contextul scandalului posibilei otrăviri a unui presupus spion rus, Sergei Skripal. În total, până în prezent 139 de diplomați ruși au fost deja expulzaţi în urma scandalului.

Anglia, Australia, Polonia şi Japonia, care îi suspectează pe ruşi de tentativă de asasinat asupra lui Sergei Skripal, otrăvit cu o neurotoxină în Anglia, au ameninţat că vor boicota CM 2018, scrie digisport.ro.

Oficialii din Insulă discută chiar posibila retragere a naţionalei Angliei de la Campionatul Mondial, care va începe peste mai puţin de 100 de zile în Rusia.

Până ca aceste ţări să ia o decizie oficială, altă ţară din Europa, Islanda, a luat o hotărâre drastică. Islanda va „boicota diplomatic” turneul final, ceea ce înseamnă probabil că, exceptând echipa de fotbal, nimeni din ţara nordică nu va călca pe tărâm rusesc. Nici măcar un oficial nordic nu va face deplasarea pentru Mondial. În paralel, au fost deja suspendate contactele cu Rusia la cel mai înalt nivel.

Decizia islandezilor a venit după ce 16 state din Uniunea Europeană şi Canada au anunţat luni că îi vor expulza pe diplomaţii ruşi, după nefericitul caz al lui Sergei Skripal. Ţările din Vest au dat vina pe Moscova pentru otrăvirea fostului dublu agent care a avut loc pe 4 martie, la Salisbury (Marea Britanie). Rusia a negat acuzaţiile şi s-a oferit să ajute la investigaţia ulterioară.

#SUA: 60

#Marea Britanie: 23

#Ucraina: 13

#Germania: 4

#Franţa: 4

#Polonia:  4

#Canada: 4 

#Lituania:  3

#Cehia:  3

#Italia: 2

#Australia: 2

#Olanda:  2

#Danemarca:  2

#Spania: 2

#Albania: 2

#Estonia: 1

#Letonia: 1

#România: 1

#Ungaria: 1

#Croaţia: 1

#Finlanda: 1

#Suedia: 1

#Norvegia: 1

#Macedonia: 1

A 21-a Cupă Mondială din istorie va avea loc în perioada 14 iunie – 15 iulie. Islanda face parte dintr-o grupă de foc, la Mondialul din Rusia, alături de Argentina, Croaţia şi Nigeria.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente