A primit 1.200 de euro pentru eliberarea permisului de conducere pentru autobuz, dar nu s-a ținut de cuvânt și a fost denunțat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un bărbat din Florești ar fi pretins și primit 1.200 de euro în schimbul organizării eliberării permisului, ce acordă dreptul de conducere a autovehiculul destinat transportului de persoane. Pentru că nu și-a ținut promisiunea, acesta a fost denunțat la DGT Nord a CNA.

Potrivit datelor anchetei, în ianuarie 2018, omul ar fi pretins și primit banii, sub pretextul că are influență asupra angajaților Secției Înmatricularea Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto, și că-i poate determina pe aceștia să organizeze promovarea examenelor și eliberarea ulterioară a permisul de conducere de categoria „D” și „E”.

În rezultatul acumulării materialului probator, bărbatul a fost recunoscut în calitate de bănuit, iar în dimineața acestei zile, el a fost reținut pentru 72 de ore și escortat la DGT Nord a CNA pentru a fi audiat de ofițerii și procurorii anticorupție.

O cauză penală a fost pornită în acest caz pentru trafic de influență. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la 7 ani de închisoare.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de Serviciul „Nord” al Procuraturii Anticorupție.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...