Filat, Lupu și Ghimpu: ”Suntem foarte aproape de a semna acordul de constituire a coaliției”

Liderii celor trei partide parlamentare pro-europene au avut astăzi o nouă rundă de negocieri, care a durat aproape o zi întreagă, de la care politicienii au ieşit optimiști în ceea ce privește semnarea unui acord de constituire a unei noi alianțe și învestirea unui Guvern până la finele acestei luni. 

“Am avut un schimb de opinii vis-a-vis de situația din republică, pe fiecare domeniu în parte. Am discutat în format trilateral. Suntem foarte aproape de a semna acordul de constituire a viitoarei coaliții. Probabil acest lucru se va întâmpla în zilele următoare”, a declarat liderul PLDM, Vlad Filat.

Următorul care a ieşit în faţa presei a fost liderul PDM Marian Lupu, care a calificat ședința de astăzi ca una de diagnostic. “Colegii de la PL aflându-se o perioadă în opoziție au avut nevoie de această informație. Am avansat pe calea negocierilor. Vom avea runde și în zilele următoare, zi de zi, poate chiar și de două ori pe zi. Sarcina rămâne aceeași de a învesti Guvernul până la sfârșitul lunii iulie. Cât va trebui, atât vom munci. Important este rezultatul final”, a spus Marian Lupu.

Şi liderul PL Mihai Ghimpu a confirnat că la runda de negocieri a fost făcută o radiografie a situației social-economice. “Trebuie să cunoaștem, și să știm ce să facem. Sunt o sumedenie de instituții care stau în umbră. Noi am hotărât să le scoatem în față. Divergențe e corect să fie pentru că noi suntem trei, fiecare cu interesul său și viziunile sale. Dar în final în prim-plan trebuie să vină cetățeanul. Avem de muncit”, a relatat Mihai Ghimpu.

Întrebat despre partajarea funcțiilor, Ghimpu a menționat că încă nu s-a ajuns la la acest aspect. ”Noi avem probleme la care trebuie să găsim soluții. La partajări nu am ajuns”, a subliniat politicianul.

Reamintim că PLDM, PD și PL au anunțat că vor purta negocieri în vederea formării unei majorități parlamentare și numirii Guvernului. până la finele lunii iulie.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.