‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
6.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriParlamentul a adoptat alocarea a 70 ha de terenuri agricole din Stăuceni pentru construcţia...

Parlamentul a adoptat alocarea a 70 ha de terenuri agricole din Stăuceni pentru construcţia Chişinău Arena

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Modificările legislative prevăd scoaterea din circuitul agricol a terenurilor cu o suprafaţă de 69,22 ha, care sunt în subordinea Colegiului naţional de viticultură din comuna Stăuceni şi trecerea lor în categoria terenurilor pentru construcţii.

Acest teren va fi transmis în administrarea ministerului Eduaţiei, Culturii şi Ştiinţei pentru construcţia arenei multifuncţionale în cadrul unui parteneriat public – privat.

Potrivit InfoMarket, prejudiciile suportate în urma acestui proces nu vor fi compensate. Potrivit evaluării preventive, astfel de pierderi numără 85-90 mil lei.

Unul dintre autorii proiectului, preşedintele Parlamentului Andrian Candu, a spus că aceste pierderi nu pot fi comparabile cu beneficiile pe care le vor avea locuitorii capitalei şi ai ţării de la construcţia primei arene multifuncţionale din ţară.

Arena va avea 3-5 mii de locuri, vor fi amenajate 800-1200 de locuri de parcare, iar complexul va putea găzdui evenimente sportive şi culturale, conferinţe, întruniri, etc. Complexul va avea un bazin olimplic, corturi de tenis, centre spa, aquapark, trenuri pentru copii, centre creative pentru tineri.

Autorităţile intenţionează să realizeze proiectul pe parcursul unui an.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

3 Comentarii

  1. Din păcate nu cred să fi fost efectuat un studiu de fezabilitate, pentru că dacă s-ar fi efectuat, împreună cu studierea experienţelor similare a altor state (inclusiv Romania), s-ar fi văzut uşor că arenele sportive mari nu devin surse de venit stabil pentru buget ci devin, treptat, o povară pentru autorităţi pentru că costul întreţinerii va întrece cu mult veniturile din tichete, arendă, etc. Costul construcţiei spre final va întrece cu mult estimările iniţiale. „Arena” va prezenta interes şi va fi accesibilă doar pentru localnicii interesaţi şi pentru o categorie îngustă a populaţiei din capitală/jurul capitalei care dispun de transport personal, din cauza amplasării relativ departe de oraş

  2. De ce nimiciti terenul bogat in ciornoziem si cu livada, „GOSPODARILOR”, doar la Circ avem liber acest teren, tocmai potrivit pentru arena. Mai in scurt, nu se sfatuie cu specialistii, fac ce vor!!!!

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›