Ești interesat de problemele tinerilor și soluționarea acestora? Participă la Festivalul Naţional de Teatru Social 2018

24059294_1473416566046074_2029959268928484360_o

Dacă interesat de problemele tinerilor și dorești să contribui la soluționarea acestora, formează o echipă și participă la Festivalul Naţional de Teatru Social 2018. În cadrul Festivalului din acest an vor fi selectate 15 echipe de tineri care vor beneficia de instruiri în tehnici de teatru social, dar şi în domeniul sănătăţii sexual-reproductive, prevenirea HIV şi a comportamentelor de risc în perioada adolescenţei.

Sesiunea de instruire pentru fiecare echipa va dura o zi, ulterior tinerii vor dezvolta piesa de teatru social, care va aborda o problemă a tinerilor din Moldova.

Echipele de tineri vor realiza prezentări de teatru social în comunităţile lor, iar ulterior vor participa la evenimentele finale ale Festivalului, în luna noiembrie. În cadrul evenimentului, echipele vor prezenta câte o piesă de teatru social cu o durată de 10-15 minute, în faţa unui public de peste 400 de persoane, tineri, părinţi şi profesori și reprezentanți ai autorităților publice locale și centrale.

Festivalul Naţional de Teatru Social 2018 va avea următoarele tematici:

  • Necesitatea educaţiei pentru sănătate în şcoală, inclusiv sănătatea sexual-reproductivă a tinerilor, prevenirea infecţiilor cu transmitere sexuală şi HIV, a sarcinii neplanificate, problemele în perioada adolescenţei, și promovarea unui mod sănătos de viață, respectarea regulilor de igienă etc.
  • Importanța informării tinerilor cu privire la ghidarea in carieră, luând decizii responsabile în alegerea unei profesii de viitor in baza cunoștințelor și aptitudinilor personale.
  • Prevenirea violenței sub orice aspect (în familie, la școală și în societate) precum și prevenirea discriminări pe bază de sex sau orientare sexuală, statut social, discriminarea persoanelor cu dizabilităţi şi alte aspecte.

Echipele de tineri interesaţi să participe la Festival sunt rugaţi să expedieze formularul de participare la adresa de email [email protected] sau să-l completeze online până la 31 martie 2018.

Pentru mai multe detalii contactaţi: Cristian Babin şi Mihai Susarenco, Coordonatorii  Festivalului  Naţional de Teatru Social 2018, tel. 062111905 / 062111907, [email protected].

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente