Gherman s-a întâlnit cu Klimkin; Subiectele de pe agendă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În cadrul vizitei de lucru la Kiev, prim-ministrul interimar, Natalia Gherman, a avut astăzi o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin.

„Interlocutorii au discutat pe larg subiectele de actualitate de pe agenda relaţiilor bilaterale moldo-ucrainene, pledând pentru promovarea, în continuare, a dialogului politic moldo-ucrainean la diferite niveluri, dezvoltarea cooperării în domeniul comercial-economic, energetic şi cel cultural-umanitar”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Părţile au pledat pentru valorificarea cât mai amplă a potenţialului de cooperare de care dispun ambele ţări, inclusiv prin implementarea unor proiecte comune în domenii concrete.

Cei doi oficiali s-au pronunțat în favoarea intensificării negocierilor privind reglementarea raporturilor de proprietate, finalizării procesului de demarcare a frontierei dintre cele două state, protecţiei bazinului râului Nistru.

O atenţie aparte a fost acordată procesului de reglementare a conflictului transnistrean, fiind menționată necesitatea continuării negocierilor în formatul 5+2. Interlocutorii au subliniat, de asemenea, importanța continuării eforturilor în vederea soluţionării pe calea paşnică a conflictului din regiunile de Est ale Ucrainei, în baza înţelegerilor de la Minsk.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...