Actul normativ se referă la autorizarea Sistemului Generalizat de Preferinţe comerciale (GSP) până la 31 decembrie 2017, după ce acesta expirase pe 31 iulie 2013.  

Sistemul va intra în vigoare la 29 iulie 2015 şi va rămâne în vigoare următorii doi ani.

Potrivit Ministerului Economiei, acest document oferă retroactiv rambursarea taxelor plătite pentru mărfurile GSP eligibile, inclusiv ale celor expirate, efectuate începând cu 31 iulie 2013 până în prezent.

Procedura poate dura până la 90 de zile după lichidare sau relichidarea înregistrărilor. Pe parcursul lunii iulie, Biroul Vamal şi de Protecţie a Frontierelor al SUA va emite un aviz în Registrul Federal în care va oferi informaţii detaliate despre cum poate fi obţinută o rambursare. Pentru mai multe informaţii generale cu privire la procedurile vamale exportatorii din RM sunt îndemnaţi să acceseze site-ul Biroului Vamal american.

GSP este un program de promovare a creşterii economiei în curs de dezvoltare prin scutirea preferenţială de taxe vamale la importul pe piaţa SUA pentru circa 5.000 de produse din 122 de ţări. GSP a fost instituit de SUA pe 1 ianuarie 1976.