UE va aloca 2 milioane de euro pentru reformarea justiţiei penale din RM

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Chișinăul continuă să beneficieze de asistenţă financiară pentru implementarea reformelor, iar partenerii europeni îi atenționează pe guvernanții noștri că banii urmează să fie folosiți eficient, astfel încât schimbările spre bine să fie resimţite de populaţie.

Proiectul Consiliului Europei „Susţinerea reformei justiţiei penale în Republica Moldova”, în valoare de două milioane de euro, a fost lansat astăzi la Chişinău.

Acesta prevede susţinerea reformării Procuraturii, a Oficiului Avocatului Poporului, dar şi facilitarea implementării mecanismului de prevenire din cadrul Oficiului Avocatului Poporului.

„Moldova primeşte asistenţă tehnică de la Consiliul Europei, iar experţii fac schimb de experienţă, însă toată asistenţa oferită trebuie să se vadă şi să se simtă, adică să ducă la schimbări în ţară”, a atenţionat şeful Oficiului Consiliului Europei la Chişinău, Jose-Luis Herrero, la deschiderea evenimentului.

Oficialul european a subliniat că Republica Moldova are 20 de ani de parteneriat fructuos cu Consiliul Europei, iar proiectul respectiv de susţinere a reformei justiţiei este încă un exemplu al acestui parteneriat.

Amintim că proiectul Consiliului Europei este finanţat de Guvernul Danemarcei şi urmează să fie implementat până la finele anului 2017.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...