/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Ne-a uitat primăvara? Ninsoarea a dat traficul peste cap. „Autoritățile nu fac ce trebuie să facă”

missing
23 martie 2018, ora 19:16

Cod galben cu zăpadă galbenă la Sud. Cei de la Serviciul Hidrometeorologic de Statspun ca fenomenul se datorează unei furtuni de praf tocmai din Africa. „Ciclonul sudic care a luat naștere în marea mediteraneană și s-a deplasat pe teritoriul nostru. În circulația s-a a cuprins și furtuna de praf din Africa de Nord și care din acest motiv a provocat căderea precipitațiilor care au o nuanță de culoare gălbuie spre brună,” a declarat Ghenadie Roșca, specialist la Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

În Chișinău, dar și pe traseele din țară, din cauza ninsorii, s-a circulat cu dificultate. Pe unele porțiuni de drum din capitală s-au format ambuteiaje. Șoferii cred că autoritățile ar trebui să lucreze mai eficient.

Ar fi bine să presoare cu nisip să fie mai bine de circulat. Dar vedeți că nu ne punem cu timpul.

Cum se circulă? Cam greu, greu, greu foarte greu.”

Dacă ai cauciucuri bune, se circulă binișor, iar dacă nu… Să lucreze mai bine, să lucreze mai bine și să fie sănătoși.”

Să curețe drumurile. Drumurile nu sunt curățate. Eu vin de la Ștefan Vodă, pe la orele 5 – 7 ninsori abundente erau, dar drumurile nu au fost curățite este greu de mers.”

Greu a circulat și transportul public. În stațiile de așteptare oamenii au fost nevoiți să înghețe câte jumătate de oră și mai mult.

Cam greu se descurcă. E rău drumul. E gheață. Desigur că e greu de mers, autoritățile nu fac treburile care trebuie să le facă.”

Vreo jumătate de oră autobuzul 5 aștept de mult. Greu, nu vedeți, eu văd ce se face. Eu mă duc la porțile orașului. Iaca așa, aici lucrez și acolo trăiesc, iaca așa 2 ore pe drum pierd.”

Iată cu drumurile aici bună întrebare ați pus dumneavoastră. Bineînțeles că nu. Nu vedeți ce circulație se face. Văd că autoritățile cam nu prea atrag atenția la așa ceva.”

Inspectoratul Național de Patrulare a sistat circulația pentru camioanele de mare tonaj pe traseul Chișinău – Leușeni și Anenii–Noi – Căușeni.

În Hâncești, din cauza condițiilor meteorologice, un camion a derapat de pe traseu chiar în momentul în care a vrut să cotească. Prin urmare, camionul a rămas blocat în mijlocul drumului.

În alte trei raioane, din cauza stării drumurilor, au fost suspendate 7 rute școlare, iar 389 de elevi nu au ajuns la lecții. Potrivit centrului Hidrometeo, codul galben de ninsori rămâne în vigoare până la ora 23:00. Specialiștii spun că la noaptea va ninge slab, iar spre dimineață ninsorile vor înceta.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram