/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Judecătorul Melniciuc, cu trei dosare penale, apărat de sistem. Micu și Iftodii refuză să-i pună în discuție demisia

missing
23 martie 2018, ora 19:27

Recent, procurorii anticorupție au confirmat că Melniciuc este cercetat pentru trafic de influență. Micu spune ca nu știe despre ce este vorba și că a aflat despre cauza penala din presă.

Nu sunt în cunoștință de cauză care este situația cu dosarul, există sau au fost doar niște interpretări. Cine poate solicita eliberarea lui din funcție din sistemul Judecătoresc? Eliberarea din funcție poate solicita oricine, procuratura într-adevăr ca organ de urmărire penală să solicite eliberarea din funcție, dar pot să vă spun chiar dacă este, să presupunem că este o procedură, orice persoană beneficiază de prezumția nevinovăției”, a declarat Victor Micu, președinte CSM.

Noul ministrul al Justiției, Victoria Iftodi, de asemenea spune că nu va solicita ca Melniciuc să fie declarat incompatibil cu funcția de judecător.

Executivul, chiar și ministrul al Justiției deși este în consiliul superior al magistraturii, nu are rolul și nici nu trebuie să se implice”, Victoria Iftodi, ministru al Justiției.

Reprezentanții Procuraturii Anticorupție au spus că suspendarea lui Melniciuc nu este necesară din motiv că se află în concediu pentru îngrijirea copilului, iar despre concedierea lui se va discuta după ce va fi emisă o sentință definitivă.

Judecătorul Oleg Melniciuc mai este cercetat penal în trei dosare. După ce anul trecut procurorii au pornit urmărirea penală în privința magistratului suspectat de îmbogățire ilicită și fals în declarația de avere, la începutul acestei luni procurorii au pornit un dosar și pentru trafic de influență. Acum, magistratul se află în concediu pentru îngrijirea copilului – pe un termen de aproape 2 ani. Potrivit procurorilor, Melniciuc ar deține mai multe bunuri înregistrate pe numele rudelor sale, iar în declarația de avere pentru anul trecut a indicat și o donație de 300 de mii de lei de la mama sa – o pensionara de 79 de ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram