/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Discuții aprinse în jurul Arenei Chișinău. Candu: „Am trei copii mici și nu am unde să merg la un concert sau evenimente sport”

missing
23 martie 2018, ora 18:49

Autorii proiectului, de unde autoritățile moldovenești l-au furat, fracezii, spun că, într-un an, nu e posibil de construit o așa arenă,” a spus Elena Bodnarenco, secretară fracțiunea PCRM.

Nu există niciun concept luat de la francezi, sau de la australieni, sau de la marțieni. Sperăm că va fi un proiect mai de succes decât cel pe care l-ați lansat voi, atunci când ați fost la guvernare, cu acea minge de fotbal lângă circ,” a declarat Adrian Candu, președintele Parlamentului.

Până se va purcede la proiectare vor trece 4-5 luni, însuși proiectul executat și expertiza proiectului va dura nu mai puțin de un an de zile. În continuare afirmați că poate fi construită într-un an această arenă?” a întrebat Grigore Cobzac, deputat PLDM.

Nu subestimați capacitățile de organizare și de eficiență ale actualei guvernări,” a răspuns Candu.

Guvernul a acceptat alocarea unei sume de 200 de mln de lei. Aceste 200 de mln de lei au fost luate din sursele pentru fondul rutier? E corect asta sau nu?” a întrebat Tudor Deliu, președinte fracțiunea PLDM.

Nu are nicio legătură cu drumuri, cu fondul rutier. Noi nu avem certitudinea exactă că vom avea nevoie de 100 sau de 200. Noi am pus limita maximă,” a afirmat Candu.

Este un proiect cu foarte mare iz electoral,” a spus Tudor Deliu, președinte PLDM.

Eu azi îmi trăiesc viața cu trei copii mici și nu am unde să merg la un concert sau evenimente sport. Copiii mai au cetățenia cehă și văd, prin comparație, cum stau lucrurile. Eu ce să le spun copiilor?” a replicat Candu.

Să le spuneți că alegerile nu vor fi anulate, dar va fi o arenă în Chișinău,” a răspuns Valeriu Ghilețchi, vicepreședintele Parlamentului.

Eu n-am vrut să intru în discuții, fiindcă microfon oferă persoana respectivă. Dacă mata nu ești botezat, Ghilețchi, eu am să te botez. Să ții minte. Dle Candu, nu vă pare straniu că în această inițiativă nu este niciun cetățean locuitor al orașului Chișinău?” a spus Vladimir Voronin, deputat PCRM.

Eu sunt,” a afirmat Candu.

Mata ai spus că ești din Cehia,” a replicat Voronin.

Dle președinte Voronin, sunt născut la Chișinău, copilărit în Chișinău,” a răspuns Candu.

Am auzit deja o idee referitor la 1200 de km de drum. Acum participăm la ideea cu arena. Ce ne așteaptă în anul electoral, mai departe, dle Candu?” a adăugat Voronin.

Dacă PDM își va pune ca scop ca RM să aibă și astronautul său, cu siguranță, o să reușească,” a spus Candu.

Orice succes, realizare a guvernării vă provoacă tristețe. E trist să constat aceste lucruri. Încetați să vă faceți griji, beți ceai,” a spus Corneliu Dudnic, deputat PDM.

Tovarășe Dudnic, nu trebuie să țineți lecții. Noi putem să vă dăm lecții. Nu faceți obiecții opoziției și fiți atent la declarații. Nu v-am desemnat profesor universitar,” a răspuns Vlad Bătrâncea, deputat PSRM.

Întrebări la opoziție mereu o să fie dacă proiectele sunt ideale chiar,” a menționat Dumitru Diacov, vicepreședintele PDM.

Proiectul a fost, totuși, votat. Prin urmare, pe terenul de 69 de ha din Stăuceni, care până acum era destinat agriculturii, poate fi exploatat pentru construcții. De asemenea, acesta va trece din gestiunea Colegiului de Excelență în Viticultură și Vinificație la Ministerul Culturii și Educației. Proiectul va fi un parteneriat public-privat. Investitorul ar urma să fie selectat prin licitație internațională, spun democrații. Anterior, în cadrul unui interviu, finul lui Vlad Plahotniuc, Dorin Damir, a spus că ideea privind Arena Chișinău îi aparține și că el ar fi identificat inclusiv terenul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram