/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Cod galben de ninsori: Peste 500 de elevi nu au ajuns astăzi la lecții

missing
23 martie 2018, ora 16:41

Astfel, în baza comunicărilor organelor locale de specialitate în domeniul învățământului vineri majoritatea instituțiilor de învățământ din țară au funcționat în regim normal.Dar, din cauza condiţiilor climaterice, a fost sistată activitatea gimnaziului „Ion Chiriac” din s. Antoneşti, Cantemir, iar 144 de elevi nu au avut lecții.

De asemenea, a fost redus programul de activitate al şcolilor din s. Goteşti și s. Enichioi, r-nul Cantemir.

Totodată, în trei raioane, din cauza stării drumului (ninsori, drumuri întroenite) au fost suspendate șapte rute şcolare, iar 389 elevi nu sunt încadraţi în procesul de studii, dintre care, 245 elevi, din cauza netransportării.

Rutele suspendate:

– În raionul Cantemir, 5 rute, din cauza drumurilor înzăpezite (s. Toceni – or. Cantemir; s.Leca – or. Cantemir; s. Şamalia – s. Vişniovca; s. Suhat – s. Baimaclia; s. Acui – s. Baimaclia) (171 elevi);

– În raionul Taraclia, 1 rută, din cauza drumurilor înzăpezite (s. Salcia, s. Burlăceni – s. Ciumai) (51 elevi);

– În UTAG, 1 rută, din cauza drumurilor înzăpezite (s. Avdarma – s. Ferapontievca) (23 elevi).

Amintim că, sinopticienii au emis pentru astăzi cod galben de ninsori și polei pentru centrul și sudul țării. Se prevăd ninsori puternice (7-15 l/m2 în 12 ore), iar pe o mare parte a teritoriului temperatura medie se va menține scăzută cu 6-8°C față de normele climatologice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram