Tinerii artiști din Moldova pot realiza o lucrare într-un cartier din Chișinău și Bender. Care sunt condițiile concursului

Botanica_Chisinau

Asociația Oberliht în parteneriat cu Centrul de informare legală Apriori din Tiraspol lansează un apel deschis pentru artiștii din Republica Moldova (din dreapta și stânga a Nistrului), care doresc să realizeze o lucrare / intervenție artistică într-unul din cartierele rezidențiale din orașele Chișinău și Bender.

Programul de rezidență CHIOȘC va avea durata de 4 săptămâni și prevede realizarea unor lucrări în zonele rezidențiale din orașele Chișinău (cartierele Botanica / Ciocana) și Bender (cartierul Solnechinii / Shelkovii). Pe parcursul rezidenței participanții vor cunoaște și vor colabora cu artiști, manageri culturali, cercetători, jurnaliști și alți lucrători din domeniul culturii din Chișinău, Bender, Tiraspol și alte orașe.

Lucrările realizate vor fi prezentate public la Chișinău și Tiraspol, în cadrul programului cultural al Zllelor Spațiului Public 2018 (22-27 mai 2018).

Perioada rezidenței: 10 aprilie – 13 mai 2018

Persoanele interesate sunt rugate sa trimită o descriere a unei idei de proiect însoțită de o scurtă biografie și 5 / 10 imagini ale proiectelor realizate în ultimii 2-3 ani la adresa info(a)oberliht.org. Dosarele să nu depășească 5 Mb
data limită: 31 martie 2018

Cheltuielile legate de participarea la program vor fi acoperite integral de organizatori, inclusiv onorariu.
Pentru orice informații vă rugăm să ne contactați la următoarele adrese: info(a)oberliht.org, tel. (+373) 22 286317

Zilele Spațiului Public este un proiect aflat la a treia ediție, care va avea loc la Chișinău, între 22-27 mai 2018, organizat și coordonat de Asociația Oberliht, în colaborare cu Centrul Apriori și cu alți parteneri locali și internaționali.

Scopul programului cultural al Zilelor Spațiului Public este de a oferi, pentru diferiți actori și diferite tipuri de public (fiecare cu diferite viziuni și abordări asupra spațiului public, a rolului artei în spațiul public, a creșterii accesului la spațiul public pentru toate grupurile sociale) o platformă de discuție, sensibilizare și acțiune pe teme și inițiative ce țin de democratizarea, protejarea și deschiderea spațiului public către cetățeni prin intermediul artei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente