Domnica Manole spune că acest lucru îi trezeşte unele suspiciuni.

Avocata fostei magistrate a Curţii de Apel susţine că în urmă cu câteva zile a anexat prin intermediul cancelariei Curţii Supreme un şir de probe, printre care un discurs de recomandare din partea judecătorului Cristi Danileţ, din România. Viorica Grecu spune că o altă dovadă relevantă este o hotărâre a plenului Colegiului Disciplinar al CSM în privinţa unor judecători. Potrivit ei, pentru acţiuni similare cu cele ale Domnicăi Manole, judecătorii au fost supuşi doar procedurii disciplinare.

Reprezentantul Serviciul de Informaţii şi Securitate este de părere că opinia expertului Cristi Danileţ nu constituie o probă pe dosar. Acesta însă a refuzat să îşi comenteze poziţia în faţa camerei.

Domnica Manole susţine că amânarea şedinţei trezeşte multe semne de întrebare.

În iulie 2017, Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât să o elibereze din funcţie pe Domnica Manole în baza avizelor SIS, dar şi pentru faptul că ar fi comunicat cu părţi din mai multe dosare. Decizia a provocat reacţii din partea Delegaţiei Uniunii Europene, a Ambasadei Statelor Unite ale Americii, dar şi a ONG-urilor din domeniu.