/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/DOC. VIDEO/ Un partid a dat BNM în judecată pentru că refuză să publice raportul Kroll 2

missing
22 martie 2018, ora 19:09

Ilian Cașu a precizat că inițial s-a adresat către Banca Națională cu un demers prin care a cerut publicarea raportului Kroll 2 și i-a acordat mai multe întrebări guvernatorului Sergiu Cioclea printre care dacă reprezentanți partidelor aflate la guvernare, dacă persoane oficiale au intervenit pe lângă Banca Națională pentru a bloca publicarea Raportului și dacă instituția a a luat careva măsuri pentru a preveni în viitor astfel de crime. El a precizat că la 7 martie curent a primit și un răspuns oficial: „Se refuză publicarea raportului Kroll 2 și se invocă o normă legală privind confidențialitatea”, a declarat Cașu.

Membrii partidului Nostru au menționat că clauza de confidențialitate invocată de autorități nu este valabilă, amintind că însuși președintele Parlamentului a publicat pe blogul personal primul raport Kroll. Cașu a mai menționat că compania Kroll este achitată din bani publici, iar furtul miliardului este de interes național și oamenii așteaptă răspunsuri. Astfel, potrivit lor, cererea în judecată este un instrument legal pentru a responsabiliza instituția și pentru a afla numele oamenilor și firmelor implicate în jaful din cele trei bănci.

În decembrie 2017 și partidul Acțiune și Solidaritate expediat o scrisoare în adresa Băncii Naționale prin care a cerut publicarea versiunii complete a raportului Kroll 2.

Amintim că, Banca Națională a Moldovei (BNM) a primit în seara zilei de 6 martie 2018, a primit raportul final despre investigația fraudei bancare de la companiile Kroll și Steptoe & Johnson.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram