Cod galben de ninsori în sudul țării. Avertismentul salvatorilor în legătură cu intemperia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru mâine, 23 martie, cod galben de ninsori puternice în sudul țării, care va intra în vigoare la 14:00 și va dura până la 22:00. În legătură cu aceasta, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI îndeamnă cetățenii să țină cont de avertizările meteo și de indicațiile autorităților.

„În intervalul menționat, în jumătatea de sud a țării se prevăd ninsori puternice (7-15 l/m2 în 12 ore). Pe întreg teritoriul țării temperatura medie se va menține scăzută cu 6-8°C față de normele climatologice”, se arată în avertismentul meteorologilor.

Astfel, salvatorii recomandă cetățenilor să nu pornească la drum, dacă nu este strict necesar, iar în caz contrar să ia rezerve de hrană, băuturi calde și îmbrăcăminte corespunzătoare, iar bateria telefonului să fie încărcată pentru a apela după ajutor în caz de necesitate.

Conducătorii auto sunt atenționați repetat să-și echipeze mijloacele de transport potrivit sezonului rece, iar în portbagajul mașinii să țină lopată, nisip și lanțuri.

Mai mult, cetățenii sunt rugați în aceste zile cu temperaturi scăzute, să fie prudenți și să respecte normele antiincendiare. Sobele de încălzit să fie exploatate corespunzător, la fel și aparatele electrice de încălzit, pentru a evita producerea situațiilor excepționale, cu pericol pentru sănătate și viață.

În caz de situații de risc, persoanele sunt rugate să apeleze serviciile de urgență.

Potrivit meteorologilor, începând cu ziua de duminică se va încălzi ușor, iar deja pentru joia viitoare sunt preconizate maxime de până la +17 grade Celsius.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...