/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Mașini noi de la europeni. 42 de automobile noi vor deservi polițiștii de la sate

missing
21 martie 2018, ora 18:01

Au fost și cazuri când polițiștii din Strășeni erau nevoiți să împrumute autoturisme de serviciu de la colegii de la alte secții de poliție, pentru a-și putea îndeplini obligațiunile de serviciu. Lipsa mașinilor de serviciu deseori periclita activitatea de investigații.

„Nu am avut. Ne deplasam cu automobilele de la sectoare. Este necesar să fie un automobil la secție, pentru că sunt cazuri unde se necesită deplasări”, menționată șeful adjunct de Urmărie Penală Strășeni.

Iar la Nisporeni, ofițerii de investigație erau nevoiți să utilizeze mașinile personale în interes de serviciu.

„Până la intrarea în vigoare a noilor reglementări și a noilor dotări, bineînțeles că au mai fost situații de genul dat. Acum suntem mai aproape de cetățeni, prin deplasarea mai rapidă la fața locului”, spune Victor Triboi, șef secției Urmărire Penală Nisporeni.

„Ieșire din situație este oricând – mai sunt automobile din cadrul Inspectoratului, dar era dificil, deoarece erau și mai multe cheltuieli”, menționează Vadim Palamarciuc, secția de Urmărire Penală Dondușeni.

„Suntem conștienți de condițiile în care mulți ofițeri trebuie să-și exercite activitatea și că acestea nu sunt cele mai ușoare”, a declarat Peter Michalko, șeful delegației UE în Republica Moldova.

Cele 42 de automobile achiziționate vin să substituie rablele cu girofar.

„Automobilele pe care le au în gestiune colegii de la urmărire penală, și mai exact 16 din ele, vor fi rebutate. Astfel, toate secțiile din toate inspectoratele de poliție vor beneficia de aceste automobile noi”, a menționat Alexandru Pînzari, șeful IGP.

„Îmi exprim convingerea că acest lucru va contribui la mobilizarea capacităților, la viteza de reacție și la profesionalizarea acestor subdiviziuni de urmărire penală”, susține Dorin Purice, secretarul de stat al MAI.

Valoarea totală a achiziției constituie 8,3 milioane lei. Automobilele au fost procurate în cadrul Suportului Bugetar pentru Reforma Poliției conform Acordului de finanțare, încheiat între Uniunea Europeană și Republica Moldova. Până în prezent, cu suportul UE, au fost achiziționate sute de unități de transport pentru mai multe subdiviziuni ale MAI.

Reporter: Ana Sîrbu
Imagine: Vlad Coroban

Foto: politia.md

Foto: politia.md

Foto: politia.md

Foto: politia.md

Foto: politia.md

Foto: politia.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram